maanantai 1. huhtikuuta 2013

Sormikashurahdus

Minä olen viettänyt suurimman osan pääsiäisestä sohvannurkassa neuloen. En ole yhtään pistänyt pahakseni luppoaikaa. Huomenna tosin koittaa paluu arkeen ja kyllähän sekin ihan mukavaa on. Minusta pääsiäinen ainakin tänä vuonna on kevään alku. Huhtikuu on jo kevättä ja maaliskuu jäi taakse. Tuisku-kissa viettää tänään 12-v synttäreitä. Tytär koetti laulaa onnittelulaulua johon sai kuulemma vain vihaisen katseen. Nähtävästi Tuisku ei eläkeläisenä pahemmin ikääntymisestä piittaa :) synttärilahjanakin taitaa saada tänään matokuurin ;)

Meidän perheessä pyörii pientä kissavauvakuumetta tällä hetkellä. Nimiehdotuksiakn lentelee jo vaikkei päätöstä toisesta kissasta ole edes vielä tehty. Tällä hetkellä hauskin muttei toteutuva ehdotus on tyttären Antti nimi. Minulla kesti pitkään että tajusin miksi Antti. Sitten meillä olisi Antti Tuisku! :D katsellaan mitä kevät tuo tullessaan. Minun ehdotukseni on Findus tai Myrsky jos sääilmiöissä pysytään mutta ne ovat kyllä saaneet yhtä "paljon" kannatusta kuin Antti :)

Niin ne sormikkaat...ensin oli Novitan pikkusiskosta omalla ohjeella (silmukkamäärät Dropsilta, kuvio omasta päästä) sormikkaat joissa lanka loppui kesken. Sitä lankaa sai onneksi tarjoustalosta joten sormikkaat ovat nyt valmiit. Niistä tulikin hienostelusormikkaat sillä ovatsen verran naftit että tuskn lämmittävät mitään. Sopivat kuitenkin Malukan kaveriksi.

Lisälankaa odottaessa aloitin varaston kätköistä jämäkerä Fabelista arkisormikkaita. Yllätys yllätys, lanka loppui taas kesken. Fabelia onkin vaikeampi saada lisää mutta onneksi ihana Neulomolainen lupasi auttaa minua pulassa. Kiitos siitä!

Ja taas lisälankaa odottaessani kaivoin Fabelia varastosta ja aloitin kolmannet sormikkaat. Tällä kertaa kokoa 3-vuotiaalle joten nyt ei kyllä lanka lopu kesken! Nämä tulevatkin tarpeeseen sillä pikkukätiselle lapselle ei kaupasta saa sopivia sormikkaita ja lapaset eivät vaan ole sama asia hiekkaleikeissä.

Saas nähdä kunka kauan tämä hurahdus jatkuu. Yhdet ajattelin vielä neuloa esikoiselle vaikkei hän niitä nyt juuri haluaisikaan mutta varmasti kun kevät tästä etenee pitäisi jonakin aamuna sitten olla ne sormikkaat kouluun lähtiessä ja eihän niitä sitten ole...olen siis kaukaa viisas ;)

7 kommenttia:

 1. Paljonko noihin sormikkaisiin kannattaa lankaa sitten varata jottei kesken lopu? Jos vaikka saisin koolailtua kivan värisiä sormikas lankoja. Kivat nuo valmiit ja kauniita ovat keskeneräisetkin.
  Kissa vauva kuume... iiiihaaanaaa. Jään odottelemaan "perheen lisäystä"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. N. 50g noihin taitaa kulua. Minun kaksissa ekoissa oli vajaa 50g kerä ja loppui aina sormiin joten luulen täyden kerän riittävän. Sinun koolailuja innolla odotellen ;) kissa vauvakuume ei ole tarttunut vielä koko perheeseen joten odottelua täälläkin päin vielä..

   Poista
 2. Sormikkaitten neulominen ei ole minun vahvimpia puoliani mutta sinun ovat tosi kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olen luullut että tämä olisi hurjan vaikeaa mutta eipä ollutkaan ja tämän päivän olenleijaillut "minä osasin" fiiliksissä :)

   Poista
 3. Sormikkat on kivoja, mutta vievät aikaa: sormissa.

  Nimiehdotuksissa hyvä tämä Myrsky (Tuisku). Miten olisi Lumi tai Pyry? Mukavaa pääsiäisen jälkeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Mistähän mä saisin tuollaisen sormikasinnostuksen. Yksiäkään en nimittäin ole vielä tehnyt, vaikka "suunitelmissa" ovat olleet jonkun vuoden =) Vai että kissavauvakuume! Jäänpä mielenkiinnolla odottelemaan, mitä siitä seuraa ;) Tuiskulle myöhästyneet synttärirapsut!

  VastaaPoista
 5. Synttärisilitykset tuiskulle näin jälkikäteen.
  Kauniita sormikkaita olet tehnyt. Ehkä minäkin jonain päivänä...

  VastaaPoista