lauantai 18. heinäkuuta 2015

From a distance

Sukkia helmillä. Pienillä, siis vielä pienemmillä. Monta sataa, hammaslankaa, kilpailu. Ei ikinä! 
Aika hurjalta kuulosti neljännen etapin tarvikelista. Olen kyllä kuullut että helmiä voi neuloa neuleeseen mutten ikinä ole sellaista tehnyt enkä uskonut tekevänikään. Toisin kävi. Jos aikoo roikkua kisassa mukana on mentävä helmikauppaan. 
Kesäkuun alussa pistäydyin Karnaluksiin ja sieltähän niitä helmiä löytyy. Monenlaisia ja värisiä ilman kovin tarkkoja kokomerkintöjä. Ohjeessa luki 6/0 tai 8/0. Otin siis 6 ja 8 ja olin tyytyväinen. Onneksi kilpakaveri vinkkasi niksin mitata helmien koko. Jos tuumalle ( joka on siis 2,54cm EI n. 5cm kuten luulin...) mahtuu kahdeksan helmeä on koko 0/8. Noh, minun helmiä mahtui neljä...olivat siis puolet liian suuria ja olisin todennäköisesti saanut mukavan jalkahieronnan laittaessani sukkajalkani kenkään...oli siis saatava pienempiä helmiä mikä oli harmi koska olin ostanut myös 0,9 kokoisen virkkuukoukun johon helmet menivät hienosti.
Oikeat helmet löytyivät Villihelmestä ja netissä oli sen verran hyvät kokomerkinnät että minäkin tajusin tilata oikean kokoisia. Tilasin myös koruvaijeria koska prot tuntuivat käyttävän sitä hammaslangan ja virkkuukoukun seurana. 

Ja ei ne helmet nyt mitenkään vaikeita ollut. Oikeastaan aika hauskoja ja n. 400 helmen jälkeen tekniikka oli jo aika nopea. Tällä etapilla pääsin sadan parhaan joukkoon, taisin olla 93 mikä oli iloinen yllätys koska en pitänyt mitään kiirettä. Handun ihanuuslanka on tosi pehmeää ja näistä tuli kyllä tosi nätit. Vielä nätimmät olisivat olleet jos olisin jatkanut helmillä kärkeen saakka mutta kisavietti nosti päätään ja pääsin nopeammin maaliin ilman helmiä. 
 Sukkien valmistumisen jälkeen nettimaailma vinkkasi Tokmannista löytyvistä läpinäkyvistä saappaista. Ne oli pakko saada eikä sadepäivät haittaa enää ollenkaan, tai ainakin jalat pysyvät kuivina. Äitini varmisteli moneen kertaan että otinko tarpeeksi suuret ja paljaaseen jalkaan olivatkin vähän reilut. Toki olisi ehkä kannattanut ajatella myös niitä 7veikan paksuisia sukkia jalassa...

3 kommenttia:

  1. Ihanan hempeät helmisukat! Tosiaankin tässä kisassa on tullut tehtyä kaikenlaista, mitä ei aiemmin kuvitellutkaan. Onneksi lähdettiin mukaan! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat saappaat! Tällaisia olen kuolannut juuri villasukkien takia, mutta ovat mokomat liian pieniä mun kanoottijalkaan!

    Taas hattua nostan! Mä olen laittanut kahteen sukkaan yhteensä neljä helmeä. Ei se vaikeaa ollut, mutta mutta... Oiskin olleet veikeät sellaiset akupainantasukat isoilla helmillä :-D Pitäiskö joskus testata jalkahierontamielessä?

    VastaaPoista