keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pieni kukkarotehdas

En ole ommellut kukkaroita noin pariin vuoteen sillä ne ovat kovin kausiluontoista ommeltavaa. Melko nopeita ja jämäkankaat hyödyntäviä mutta silti vaikeita saada kaikki kohdilleen ja lopulta onnistumaan. Kukkaroista ei myöskään tiedä että onnistuvatko ennenkuin rakas mieheni on ne viimeistellyt (eli suoristanut kehykset minun vasaroinnin jälkeen :D) sillä vielä siinä vaiheessa kehys saattaa mennä rikki ja työ hukkaan. 

Tämän syksyinen kukkarovillitys lähti omasta tarpeesta saada uudelle kännykälle pussi sillä siirryin muutaman kommervenkin kautta nykyaikaan ja ostin puhelimen joka ei mahdu taskuun. Samalla olin kaivannut pussia johon töissä ollessa mahtuisi sekä oma että työpuhelin. 
 Pussukasta tulikin juuri sellainen kuin toivoin. Pahoitteluni huonosta kuvasta, näin aamuhämärässä ei parempaan pysty.


Ja kun vauhtiin pääsin niin päätin tehdä muutaman lisää, koska käsityökirppis lähestyi enkä ollut vielä keksinyt tämän syksyn "vetonaulaa". 
Samalla tein muutaman tuplakukkaron, ja muistin liimaillessani näitä kuinka hankalia ne olivatkaan...
Ja sitten vielä muutaman pussukan lisää koska joulukin on kohta jo ovella :) 

Kuvien laatu on kyllä surkea. Mahtoiko iltavalaistus olla huono vai kamerassa vika. Tiedä häntä. Nuo pussukat ovat nopeita tehdä ja niiden kaavoitus onnistui hyvin. Sitä vastoin tuplien kanssa oli melkoista ähräämistä mutta siinä nekin nyt ovat. Tekstistä paistaa ehkä hieman läpi väsymys näiden tekoon, kirppis lähestyy ja alkoi tulla kiire. Suurin osa kankaista on paikallisesta kangaskaupasta tai omista jämistä. Maatuska kangasta etsin netistä useamman päivän ajan siilä maatuskat eivät taida enää olla niin in kuin olivat pari vuotta sitten. Onneksi kuitenkin löysin koska ne sopivat täydellisesti tällaisiin kukkaroihin. Tuo mustapohjainen onkin aika jämäkkää puuvillaa jolloin pussukasta tulee tukevampi. Kännykkäpussiin ompelin vuorin ja päällyskankaan väliin vielä flannellia vahvikkeeksi joka samalla helpotti myös liimausta, koska kahden ohuen kankaan pysyminen liimauksessa on paljon hankalempaa kuin reilusti paksun. Liimana käytin samaa yleisliimaa kuin aina ennenkin, mutta koostumuksen on täytynyt muuttua juoksevammaksi tai jotain koska  liima tarttui huonommin kuin ennen. Joskus pelkkä liima on riittänyt pitämään kehyksen paikallaan, nyt tarvittiin kunnon vasarointia.

Seuraava projekti odotti jo nurkan takana. Tämä onkin huomattavasti nopeampi homma..
Tiskirätti ja sen kaverit. Näistä minä tykkään ja yllättävän paljon joustofroteeta kotiin olikin kasautunut ;) nyt ne kaikki on leikattu räteiksi ja odottavat ompelua.

Mutta nyt kutsuu normipalkkatyö joten palataan!

9 kommenttia:

 1. Oi ihania kukkaroita ja pussukoita:-) Toi kissakukkaro on hieno,myisitkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitatko minulle viestiä osoitteeseen lankahiirulainen@gmail.com

   Poista
 2. No johan on kukkaroita. Toinen toistaan ihanpia kankaita. Vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kankaat ovat tosiaan ihania. Nuo turkoosit maatuskat ovat minun suosikki.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Iiik mikä koirakukkaro! Ja pöllöt ja maatuskat ja... kaikki!

  VastaaPoista
 4. Ihana ja tuottelias pussukkatehdas on ollut käynnissä! Nämä ovat toinen toistaan hienompia.
  Mulla ois tuolla pari kehystä, mutten ole vielä (15v sisään) ehtinyt/rohjennut kokeilla. Puuvillatkin hävitin melkein kaikki toissakesänä, eli ei oo materiaalia. En uskalla käydä enää kangaskaupassa :D

  VastaaPoista