perjantai 16. lokakuuta 2015

Syysmekko

Hitaasti päivittyy blogi nykyään. Ei tahdo löytyä aikaa kuvata tai kirjoittaa mutta koska haluja kuitenkin on niin tämä olkoot päivitystahti. 

On tullut sekä neulottua että ommeltua. Tämän mekon aloitin jo ennen tour de sockia keväällä mutta nyt ilmat ovat oikeastaan mitä parhaimmat tämän käyttöön. Idea tähän syntyi nähtyäni Titityyn Tiinan mekon netissä. Silloin hänen mekkoon ei ollut vielä ohjetta mutta minun piti saada tällainen heti paikalla oitis. Kyseisiä lankojakaan mi ulla ei ollut mahdollisuutta hankkia mutta kurkistettuani sängyn alle (lankalaatikkoon) löysin kotoa heti mekkoon sopivat langat. 
 Lankana tässä on Novitan 7 veljestä. Silmukkamääriä katsoin vähän jostkin Dropsin ohjeesta ylhäältä alas neulottuun tunikaan ja sitten minä vain neuloin. Sovittelin välillä ja matkan varrella lisäilin suht tasaisin väliajoin silmukoita mutta siinäpä se. Melko aivotonta hommaa. 
 Joka tapauksessa tästä tuli juuri sellainen kuin ajattelinkin. 7 veljestä on sen verran paksua ja raskasta että neule vähän venyy/valuu harteilta mutta eipä tuo haittaa. Huomasin muuten vasta kuvasta että tämän päivän toppi ei ollut paras mahdollinen tämän alla mutta haitanneeko tuo mittään. Tällaiselle viileälle syyspäivälle tämä on jokatapauksessa ihan paras. Paksut sukkikset villasukat ja tämä on ihan paras syksyvaate! 

Pistäydyin tänään kuopuksen kanssa Lentävässä Lapasessa hakemassa touri sukkani jotka olivat siellä näyttelyssä. Samalla Taina auttoi minua ystävällisesti eräässä mallineulekuviossa jota eilen pähkäilin. Lapasvimman vaikuttaessa päätin neuloa mummoni perusmallilla lapaset mutta ne eivät hahmottoneet minulle millään. Muistelin mallineuleen olevan hunajakennoa mutta google esitteli hunajakennoksi ihan muuta. Lentävässä Lapasessa todettiin mallikuvio reikäpalmikoksi ja siitähän se mallineule sitten aukesi.


Kotiinviemiseksi tuli ostettua Teeteen Pallasta ja Sallaa kokeiluun. Ensin täytyy vaan saada ne mummon lapaset valmiiksi. 

4 kommenttia:

  1. Tosi ihana mekko. Kaunis malli ja nuo värit!

    VastaaPoista
  2. Kertakaikkiaan tyylikäs mekko. Värit sointuu hienosti toisiinsa. Mekko istuu kuin unelma. Hienoa työtä!

    VastaaPoista
  3. Tosi upea mekko ja sopii sulle niin kauniisti.

    VastaaPoista