perjantai 16. lokakuuta 2015

Värejä

Blogitauolla on syntynyt monenlaista pientä. Niitä ei edes oikein huomaa ellei kuvia lataa tänne muistiin. Ystäväni pyysi minulta vauvan sukkia ja minä ajattelin että nopeastihan ne tekaisee. No näihin meni kuukausi! Malli löytyi nopeasti novitan arkistoista vaikka nyt en harmikseni muista missä lehdessä nämä ovat olleet. Joka tapauksessa vuosi on jotain 2007-2008. Olen yhden sukan tehnyt tällä mallilla vihreästä woolista ja tykkäsin kovasti mutta se sukka ei saanut koskaan kaveria. Nämä aloitin Dropsin alpacasta mutta en tykännyt jäljestä joten vaihdoin Stepiin jota tourista jäi jäljelle. Silmukoita 45 ja jalkaterän mitta 8cm ennen kavennuksia. Näitä en ikinä muista jos en laita muistiin. 
 Alkusyksystä kun aloitin kätyrit lapasia esikoiselle ajattelin että kuopus tykkäisi kettukarkkilapasista, ei tykännyt, vaan halusi samanlaiset kuin siskonsa. Tässä myöhemmin kuopus sitten kysyi että milloin minä oikein teen ne kettukarkkilapaset, halusi sittenkin...taas kurkittiin netistä että mitenkäs ne värit oikein menevät noissa lapasissa jonka jälkeen sovellettiin. Ensimmäisen lapasen neuloin kahteen kertaan jotta sain mittasuhteet oikeaksi. Kirjoneuleen jälki on kyllä kostutuksesta huolimatta aika kamalaa mutta kelpaa. Kärki on kuopuksen toiveesta raidallinen, kun kysyin millä värillä kärki tehdään niin vastaus oli kaikilla kolmella. Minulta löytyy onneksi varastoista vielä tuota keltaista 7veljestä kun sitä on kuulemma tällä hetkellä vaikea saada mistään. Näissäkin oli se 36s. 
Lapasvimman herättyä päätin kokeilla räsymattolapasia. Lankoina kaksi 7 veljeksen raitaa meri ja vaahtokarkki. Eivät tehneet sellaista väriyhdistelmää kuin toivoin mutta menettelevät. Esikoisen kokoisia ajattelin mutta en uskonut että pitää tosiaan olla minun käden kokoiset joten ovat vähän pienet. Näitä sekaraidoituksia voisi kyllä tehdä vielä lisää, aika mukavan leppoisaa neulottavaa.
Lopuksi vielä Bones sukat jotka ovat valmistuneet jo pari kuukautta sitten mutta jääneet esittelemättä. Tämä onkin kiva malli ja sopii myös kirjavaan lankaan joten näitä lisää. Nämä sukat odottelevat joulua sillä ovat minulle liian pienet. Lankana vanha Step ja ohjeen pienin koko. 

Näin. Nyt taitaa kaikki neuleet olla esitelty. Enää ompelukset jäljellä...mutta lukaiskaa nyt ensin nämä päivitykse niin jatketaan sitten. Minulla on myös yksi haaste odottamassa joten siihenkin on palattava.

3 kommenttia:

  1. Ihania lapasia ja sukkia. Väriä olla pitää näin syksyisin varsinkin.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa väriloistoa syksyksi! Tervetuloa takaisin tauolta, kiva lukea kuulumisiasi. Olin tunnistavinani sukkasi Lentävän Lapasen ikkunassa, kun kävin siellä taannoin hamsterointiretkellä. Ompeluspostausta odotellaan ;-)

    VastaaPoista