lauantai 6. tammikuuta 2018

Hiiop jumppis

Ompelin vuosi sitten pienelle sukulaistytölle joustofroteehaalarin. Ensimmäisen ikinä. Kysellessäni vanhemmilta vaatetarvetta tuli pyyntö uudesta haalarista. Netissä on kovasti kehuttu Jujunan Hiiop jumppista ja päätin kokeilla sen ompelua. Kangas oli kotona jo valmiina Kuusesta ostettuna. Paapiin ihana joustocollege!
 Kaavat tilaukseen ja leikkaa teippaa homma alulle. Jännitin tuon vetoketjun ompelua sillä edelliseen jumppikseen jäi aloittelijan muhkuroita joihin en ollut tyytyväinen. Nyt kuitenkin onnistuin ilman muhkuroita. Syynä ehkä oli myös se että tällä kertaa käytin ihan oikeaa tukikangasta enkä yrittänyt oikaista työvaiheissa..Tykkään siitä että vetoketju ei tule suoraan leuan alle sillä se hiertää helposti jos jää jotain terävää. 
Tämän ompelu onnistui hienosti ja kangasta tuli ostettua sen verran paljon että voi tehdä vielä jotain muutakin ihanaa. 

Jumppis on kokoa 92cm. Koko oli aika reilu mutta tein mielummin vähän liian ison kuin liian pienen. Kuvia ei valitettavasti ole enempää sillä tuli vähän kiire saada vaate joulupukin pakettiin ja nyt myöhemmin tätä kirjoittaessani on haalari jo uudella omistajallaan. Mutta samalla kaavalla tulee varmasti tehtyä vielä toistekin sillä nyt kun kaavat on tulostettuna ja teipattuna niin ne on helppo kaivaa esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti