tiistai 30. tammikuuta 2018

Unelmallisen Amanda

Pääsin testaamaan Unelmallisen uusia tunikakaavoja. Aikaa tähän hommaan oli reilusti yli kuukausi ja kankaatkin löytyivät kotoa mutta kiire vei ja tiukemman aikataulun hommat joten viime tinkaanhan se jäi. Yllättäin aloitin ompelemaan viimeisenä viikonloppuna.

Unelmallinen tarjoaa kaavapakettia jossa kolme samantyylistä mutta erilaista tunikakaavaa. Yhteensä yhdeksän erilaista tunikaa. Aika hyvä paketti, vai mitä? Minä olenkin kaivannut uusia malleja kun minun vaatekaappini on alkanut kutistamaan vaatteita tai sitten olen vihdoin kohdannut sen iän jolloin ei enää voisi syödä ihan mitä tahansa ihan kuinka paljon tahansa. Joka tapauksessa uusia vaatteita tarvitaan.

Ostin Kuusi Collectionista jo lopuvuodesta Paapiin kangasta josta koko ajan näin mielessäni tällaisen Amanda tunikan. Sillä sitten aloitin ja huolella mittasin erikohtia kropassani päätyen sopivaan kokoon. Ompelu sujui rutiinilla ja olin tyytyväinen kunnes kiskoin tunikan päälleni. Makkarankuorihan siitä tuli jossa lisäksi sivutaskut törröttivät ulos korvina lantiolla kun kangas pingottui takalistoni päälle. Että se siitä. Tarjosin tunikaa jo esikoiselle kunnes päätin että muokataan vähän koska kangashan oli minun ihkuani. Surautin saumurilla taskut pois jolloin tunika on SLIM fit mutta käyttökelpoinen. 


Kyllä tämä käyttöön tulee peruspaidaksi, mutta ei tietenkään ollut ihan sitä mitä piti kun tiettyä kaavaa piti testailla eikä silloin ole tarkoitus alkaa modailemaan kaavaa.

Eli jotenkin piti saada aikaan kaavan mukainen tunika. Kankaita ei kotona ollut koko tunikaan mutta kaapit pursuilevat sellaisia joskus johonkin tarpeeseen ostettuja joista on jäljellä enemmän tai vähemmän. Niitä siis.

Eurokankaan palalaareista olen joskus hamstrannut yksivärisiä trikoita ja punaista oli sopiva määrä sekä etu- että takakappaleeseen. Tein nyt kokoa suuremman ja aloitin uudelleen.

Ompelu sujui rutiinilla ja lopputulos oli ihan ok. Töihin kelpaava. Ja varsinkin kaavatestiin kelpaava vaikkei ollutkaan nyt sitä ihkukangasta.

Tästä nyt kuitenkin tykkään. Tuolleen kädet lanteilla ei kyllä näytä erityisen edustavalta kun taskut jäävät käsien alle. Taskut tein mustalla ja ne näkyvät yksityiskohtina sivussa. Töissä tykkäsin taskuista vaikken muuten tunikoissa sivutaskuista niin välitäkään. Punainen ja musta sopivat hyvin yhteen ja sainpahan kulutettua vähän vanhoja kankaita pois. Punainen loppui meinaan tähän. (Kaapin tyhjennystä ei tosin auta että eilen ostin kolme uutta kangasta EK:sta tilalle...)
Oikein mukava ja rento tunika työkäyttöön. Näitä tarvitaan ja varmasti teen lisää kunhan ehdin. Tämä oli siis Unelmallisen Amanda. Esikoiselle kokeillaan Eilaa hupulla ja itselleni aion tehdä vielä Josefiinan hupulla. Kangaskin on jo postissa Kuosiverstaalta Kankaiden Yön tilauksesta. Kuosiverstaan kankaita olen monesti katsonut mutta nyt osui ja upposi ja Yön tarjouksetkin olivat tosi  hyviä.

Suosittelen kovasti hankkimaan Unelmallisen kaavapaketin. Olivat helppoja tulostettavia ja yhteen koottavia sekä selkeitä. Samoin apu Unelmalliselta oli hurjan hyvää ja ystävällistä. Ja näitä kaavojahan siis saa https://www.unelmallinen.fi/fi

4 kommenttia:

 1. Vihdoinkin löysin tämän blogisi.
  Siitä onkin aikaa vierähtänyt, kun olen viimeksi täällä vieraillut, silloin nm. Näpertelijä
  Voi, mitä ihanuuksia sinä olet tehnyt:)
  En voi kun ihailla niitä jotka osaavat ommella, piirtää kaavoja jne:) Meikäläinen, kun ei ole sinut tuon ompelukoneen kanssa.
  Ihanaa kevättä sinulle , innostavien käsitöiden parissa!
  T: Satuli Puuhastellessa blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Ihanaa että laitoit kommenttia! Kävin aktiivisesti lukemassa silloin aikoinaan blogiasi mutta sitten jotenkin jäi. Nytpä heti vastavierailulle. Kiitos ja mukavaa että löysit tänne!

   Poista
 2. Hyvännäköisiä tunikoita, ja mahtavat ananakset edellisessä postauksessa :D

  VastaaPoista
 3. Hienoa työtä! Minulta tuo ei sujuisi alkuunkaan.

  VastaaPoista