lauantai 29. lokakuuta 2011

Varpaille lämmikettä

Vihdoinkin ehdin istahtaa hetkeksi koneelle ja päivittämään blogiakin. Olemme viettäneet syyslomaa koko perheen voimin ja päivät ovat menneet aika haipakkaa. Olemme päässeet koko perheen voimin harrastamaan geokätköilyä ihan kunnolla ja viikon aikana löydettyjä kätköjä taitaa olla jo lähemmäs 30. Kätköily on meidän perheelle melko uusi harrastus  mutta on osoittautunut aivan mainioksi koko perheen puuhaksi! Se kun on ilmaista ja kätköjä on olemassa niin paljon etteivät heti kyllä lopu. Isompi lapsista tykkää "aarteista" joita purkeista välillä löytyy ja molemmat lapset ovat osoittautuneet tosi reippaiksi kulkijoiksi erilaisissa maastoissa. Minä tykkään erityisesti rauhallisista metsäkätköistä aurinkoisina syyspäivinä :) ja tietenkin siitä kun itsekin välillä löytää jotain ;)

Jotain olen ehtinyt neulomaankin. Ihastelin Neulomossa Virkkunan blogissa olevia huopatossuja jo pitkän aikaa. Nyt kun joulu ja isänpäivä ja muutkin merkkipäivät lähestyvät päätin kokeilla virkattuja huopatossuja Purosta. Tällaiset niistä tuli:

Lankana novitan Puro metsä. Lankaa näihin kului 185g ja sitten hieman vaaleanvihreää Hahtuvaista koristeisiin. tuli samalla todettua ettei neulahuovutus ainakaan yhdellä neulalla ole minun juttuni. Aika aikaavievää tikuttelua. Kokoa näillä on n.43 ja toivon että sopivat saajan jalkaan. minun 38 jaloissa näyttivät aika isoilta ja mies saikin toimia koesovittajana. Helpot ja nopeat tossut olivat tehdä. valmistuivat yhdessä päivässä! Pohjiin maalailin vielä liukuesteaineella kuvioita etteivät olisi niin liukkaat. Saas nähdä kun jossain vaiheessa pääsen nämä lahjaksi viemään. Ohej taisi olla Novitan kevät 2007 lehdestä ja vähän joutui soveltamaan kun siinä ei ollut riittävän isoa kokoa.


Nämä ovatkin sitten ihan perus päivänkakkarasukat Novitan kukkaketo langasta. Näissä ei taida olla mitään erikoista. Tai onpas. Kokeilin näihin tehdä sellaista kantapäätä jossa tavallisen vahvistetun kantapään oikeat silmukat neulotaan nurin. Tuli vähän erinäköistä. Lankaa näihin taisi kulua 80g. ja omiin jalkoihinhan nämä pääsivät.


 Tässä vielä viimeiseksi valmistuneet sukat Novitan uudesta sukkalehdestä. Malli taisi olla O, keskikuviosukat. Olivat yllättävän yksinkertaiset tehdä vaikka ensin ajattelin mallin olevan hankala. Näihin tuli opeteltua tekemään ranskalainen kantapää joka olikin mukavaa vaihtelua perinteiselle. Lankana näissä 7 veljeksen viininpunainen ja sitä kului 140g. Vähän ovat reilut minun jalkaani joten tiatavat mennä pukinkonttiin odottelemaan sopivaa saajaa. Joku kämmi kävi noissa kärkikavennuksissa. Ekaan sukkaan tuli todella kauniisti reikäkuvio loppuun saakka ja toisen sukan kärkikavennuksen tein viiteen kertaan eikä se vieläkään näytä samalta! :( Aika lähelle se nyt meni joten luovutin...

Tässä kuvassa näkyy kantapää paremmin.

Huovutettuja koruja olen kokeillut tehdä mutta niistä
lisää myöhemmin. Jostain syystä on todella vaikea
löytää hyvää nauhaa johon pallukat pujottaisi. ideoita
otetaan vastaan!

Nyt puikoilla pinaattitunika (jos sen vihdoin saisi valmiiksi) ja sukat Fabelista joiden täytyisi maanantaina olla valmiit. Joten paras painua sohvalle neulomaan!

Olen saanut kaksi uutta lukijaa viime kirjoituksen jälkeen! Tervetuloa! Olen kovin iloinen jokaisesta joka juttujani jaksaa lueskella!

3 kommenttia: