maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kasvuvaraa

Viimeisenä lomapäivänä pitää tehdä jotain kivaa. Esim. Taistella ompelukoneen kanssa. Lopputuloksena kuitenkin vähän reilu mutta käyttökelpoinen tunika. Joku minua parempi ompelija irvistelee varmasti nähdessään kaula-aukon ja hihansuun mutta jos taidot ovat ne mitkä minulla on, on vähäänkin tyytyväinen :)
Näin tämä näyttää ihan hyvältä...
Näin tästä näkee että 98cm koolla tuli "vähän"kasvuvaraa. Parempi niin kuin liian pieni, eikös vaan? Samalla näkee että kaula-aukon resorit tahtovat mennä kiharalle. Mistä se johtuu? Minulla on kyllä kaksoisneula. Auttaisikohan silitys viimeistelyyn? Toisaalta tuo kaula-aukko taitaa olla tuollainen koska venytin vähän resoria kun olin leikannut liian lyhyen palan. Tyhmä pää :( ensi kerralla taidan muistaa tämän...kaipa näitä ompelee oppiakseen ompelemaan. 

Eiköhän tätä käyttää voi kuitenkin. Ohje on uusimmasta Ottobresta 3/13. Kankaat, siilikangas Royalkestoista ja ruskea paikallisesta kangaskaupasta. Tuo siilikangas tuntui vähän hassulta koska yleensä kuviot menevät sivusuunnassa ja tässä siilit menevät ylös ja alaspäin. Vähän arvelutti kun tämän tajusin mutta ei se lopputuloksessa näytä mitenkään hassulta.

Yhdet Kyjy sukat sain juuri valmiiksi. Niistä tulikin hienot. Kuopus sanoi että voin ottaa ne "arbete" kun ovat niin hienot :) eiköhän niillä syksyllä töissä sitten tassutellakin. Niistä oma päivitys joku toinen päivä kun täytyy vielä päätellä langanpäät.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Zelda! Vähän tuo kaula-aukko vielä harmittaa mutta toisaalta se loi myös innon kokeilemaan uudelleen. Jos tekaisisi toisen tällaisen, vähän pienemmän ja korjaisi siihen tekemänsä virheet :)

   Poista
 2. No ompa outoa, kävin mielestäni jättämässä tänne sinulle jo viestin mutta eipäs tuota näykkään. Hmm.
  Kiitokset kovasti sinulle, sain eilen postia sinulta. Tiskirätti on niin soma ettei sitä meinaa raaskia käyttää, kokeiltu on ja hyvin toimii. Kiitokset.
  Hieno tunika. Onkohan sinulla ollut paininjalan paine koneesta säädetty liian kovaksi. Silloin ainakin trikoo voi helposti venyä ommellessa. Tekemällähän sitä oppii. Omat ompeluni tällä hetkellä melkoista rämpimistä eli minä se vasta olenkin hyvä neuvomaan muita :)

  VastaaPoista
 3. Vilket härligt igelkottstyg! Jag hittade just ett annat lustigt igelkottstyg härifrån: http://www.sampsukka.com/siili-trikoo-p-3403.html
  Lustigt därför att jag tycker igelkottarna liknar kastanjenötter. ;)

  - Eva-Maria S.

  VastaaPoista
 4. Itse en osaa ommella pätkääkään ja minun silmääni tunika näyttää ihan hyvältä. Ja onhan sitä kasvunvaraa hyvä olla, ettei jää heti pieneksi =) Siilikangas on hauska.

  VastaaPoista
 5. Ihana tunika! Olet hyvä ompelemaan.

  VastaaPoista